Ultimele

Cum afecteaza problemele cavitatii bucale erectia

Relatii & Cuplu » Sanatate sexuala » Cum afecteaza problemele cavitatii bucale erectia
moduri subtile sa-ti arati afectiunea in public

Ai, cumva, probleme cu dintii? In acest caz, n-ar fi rau sa arunci o privire si de la brau in jos, pentru ca s-ar putea ca si acolo sa ai ceva necazuri, in special cu erectia – sustine site-ul www.menshealth.com .

Barbatii cu probleme gingivale si in general, ale cavitatii bucale, sunt de trei ori mai predispusi la disfunctii erectile decat cei cu o cavitate bucala in stare perfecta de sanatate – conform ultimului studiu pe aceasta tema publicat in “The Journal of Sexual Medicine”.

Cercetatorii compara un grup de 80 de barbati cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, avand disfunctii erectile, cu un alt grup de 82 de barbati cu aceeasi varsta, dar fara probleme erectile si au descoperit ca 53% dintre barbatii cu disfunctii erectile au si probleme bucale.

Care este legatura concreta, inca nu s-a putut stabili in valoare absoluta, insa unii cercetatori si medici sustin ca problemele cavitatii bucale duc, cateodata, la probleme circulatorii, care pot afecta functia erectila, directionand defectuos sangele catre penis.

Oricum, probabil ca mai sunt si alte motive, cum ar fi, de exemplu, fumatul, care are, la randul sau, o influenta clara si directa asupra sistemului circulator si, astfel, din nou ajungem la functia erectila, strans legata de cea circulatorie.

Citeste si: Atentie, barbati! Cat de repede dupa un orgasm poti face sex din nou?

In fine, chiar daca o legatura mai directa si mai strnasa de atat intre cavitatea bucala si erectie nu a fost dovedita, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti neglijezi dantura.

Periaza-ti dintii cu regularitate, de cel putin doua ori pe zi si renunta neaparat la tigari! Potrivit studiilor de specialitate, se pare ca doar 10% dintre adulti stiu cum sa-si perieze dintii corect! Periza-I cu miscari circulare, apoi cu miscari de inainte si inapoi, pana la gingie. Vizitele la dentist sunt indicate cu o frecventa de doua ori pe an.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 2 octombrie 2022