Sfaturi practice sa te feresti de toxiinfectiile alimentare

by Sfatul Parintilor | 25/08/2013 21:08

Bacteriile sunt prezente in toate alimentele si, in conditii neadecvate, orice aliment se poate contamina si poate duce la toxiinfectii alimentare. Virusurile, toxinele, paraziti sunt principalele cauze ale aparitiei toxiinfectiilor.

 

Care sunt cauzele problemelor?

In sezonul cald, al picnicurilor se inmultesc cazurile de toxiinfectii alimentare. Manifestarile neplacute ale acestora, crampe abdominale, varsaturi, diaree, durere de cap sau febra pot debuta intr-un interval ce variaza de la cateva minute pana la cateva zile de la momentul ingerarii alimentelor. Cel mai des, de vina pentru contaminarea alimentelor este pastrarea improprie a acestora, intr-un mediu cald, care favorizeaza inmultirea bacteriilor. De aceea, toxiinfectiile sunt mai frecvente vara. Prin urmare, este necesar sa-ti iei cateva masuri de precautie pentru ca iesirea la iarba verde sa fie o bucurie pentru toti.

 

Cum pastrezi alimentele

Pentru a preveni contaminarea, una dintre principalele masuri pe care trebuie sa le iei este sa pastrezi alimentele in conditii optime. Astfel, ai grija ca temperatura din frigider sa fie intre 0 si 5 grade Celsius, iar cand scoti alimentele pentru picnic sa le transporti in genti frigorifice. Depoziteaza intotdeauna separat alimentele crude de cele gatite si evita sa atingi fructele si legumele de carnea cruda.

 

 

Igiena conteaza si la iarba verde

Daca te ocupi de gratar sau de salatele facute la iarba verde, atunci nu trebuie sa uiti regulile de igiena pe care le respecti si acasa inainte sa te apuci de gatit. Asadar, te speli pe maini si folosesti doar servetele curate si ai grija si de recipientele in care pui mancarea. Sunt ideale cele de unica folosinta pentru ca sunt ambalate si nu poarta germeni. Ai grija sa nu folosesti acelasi cutit cu care tai carne si pentru verdeturi si fructe, fiindca este posibil sa nu il poti spala in conditii optime la iarba verde. Prin urmare, poti contamina legumele si fructele cu bacterii care nu vor rezista in carnea ce va fi pusa pe gratar, dar pot supravietui pe legume. Pentru a distruge germenii, lasa bucatile de carne sa fie cat mai bine patrunse, chiar daca ai prefera un gratar in sange.

 

 

Ce iei la picnic

In primul rand, este necesara o geanta frigorifica. Apoi, tine cont de faptul ca gratarul trebuie facut la scurt timp dupa ce carnea a fost dezghetata, iar salata trebuie preparata chiar inainte de a fi servita. Nu este indicat ca masa sa includa branza proaspata, mezeluri, pate de ficat, maioneza sau oua, deoarece acestea sunt foarte perisabile.

 

Jarro-Dophilus+FOS[1]

Un plus de siguranta cu probiotice

Probioticele si prebioticele sunt bacterii bune care actioneaza pe intregul tub digestiv, protejand inclusiv de actiunea nefasta a toxinelor si de tulburarile gastrointestinale de cauze diverse. Secom® iti recomanda produsul Jarro-Dophilus®+FOS[2], 100 capsule, care contine prebiotice si probiotice de ultima generatie cu scopul de a echilibra tranzitul intestinal, cu actiune eficienta pana la nivelul colonului. Jarro-Dophilus®+FOS[3] contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice, pentru o repopulare optima a florei microbiene. Produsul are in compozitie 6 tuplini patentate, patru Lactobacillus si doua Bifidobacterium, care actioneaza asupra cat mai multor tipuri de agenti patogeni. Adaosul de prebiotice potenteaza efectele probioticelor, prin contributia lor la cresterea nivelului de Bifidobacterium longum, si au rol in asigurarea unei actiuni cat mai eficiente a probioticelor pana la nivelul colonului. Prebioticele FOS, de asemenea, contribuie la reducerea acumularilor de toxine, la accelerarea descompunerii alimentelor ingerate, facandu-le mai usor de asimilat, si la reducerea nivelului de endotoxine, substante care pot cauza declansarea anumitor boli autoimune. Jarro-Dophilus®+FOS[3] ajunge pana la 100 de zile de administrare.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro[4].

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook[5] a companiei.

Endnotes:
  1. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/wp-content/uploads/2013/08/Jarro-Dophilus+FOS.jpg
  2. produsul Jarro-Dophilus®+FOS: http://www.secom.ro/produse/portofoliu/jarro-dophilusrfos
  3. Jarro-Dophilus®+FOS: http://www.secom.ro/produse/portofoliu/jarro-dophilusrfos
  4. www.secom.ro: http://www.secom.ro
  5. Facebook: https://www.facebook.com/SecomRomania

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/zona-verde/sfaturi-practice-sa-te-feresti-de-toxiinfectiile-alimentare/