Zona Verde

Cordyceps sinensis, “Aurul medicamentelor”

sfatulparintilor.ro - Cordyeps - Secom

Supranumita “leacul bun pentru toate” sau “aurul medicamentelor” , Cordyceps sinensis este o ciuperca medicinala folosita in terapeutica orientala de peste 1000 de ani. In medicina traditionala chineza, este considerata cea mai scumpa specie vegetala si unul din cele trei tonice de varf. Datorita proprietatilor deosebite, in trecut se folosea ca „elixir al vietii” si era accesibila numai familiilor imperiale.

Ciuperca Cordyceps sinensis[1] a fost descoperita cu 1500 de ani in urma, in muntii Tibetului. Legenda spune ca, pascand animalele pe camp, un cioban a observat ca ele deveneau mai energice, mai sanatoase dupa consumarea ciupercii.

Ulterior, Curtea Imperiala s-a interesat de aceasta ciuperca si, studiindu-i calitatile, a inceput sa o foloseasca in tratarea membrilor familiei imperiale. S-au obtinut rezultate deosebite in restabilirea energiei vitale si insanatosirea corpului uman, tonifierea organismului si incetinirea imbatranirii, imbunatatirea memoriei si a somnului, restabilirea functiilor la nivelul rinichilor, al plamanilor, al inimii si al ficatului, in profilaxia si tratarea diabetului, a aterosclerozei si a tromboflebitei, precum si in prevenirea si tratarea bolilor imunitare.

Proprietatile Cordicepsului[2] sunt benefice in rezolvarea atat de multor probleme de sanatate, incat la prima vedere pot parea ireale. Legenda este insa adevarata si acest fapt a fost demonstrat in 1993, cand echipa atletica a Chinei a cucerit 9 recorduri mondiale la Campionatul Mondial din Germania, iar in anul urmator, la Roma, a obtinut inca 5 recorduri mondiale. Secretul acestor succese a fost nutritia corecta imbogatita cu Cordiceps, care a marit rezistenta si energia sportivilor. Din acel moment, savantii din toata lumea au inceput sa cerceteze Cordicepsul si au constatat ca ciuperca medicinala regenereaza functiile fiziologice ale corpului uman, marindu-i rezistenta si restabilindu-i energia in timpul eforturilor fizice si intelectuale.

Ciuperca medicinala Cordyceps sinensis[3] creste in regiunile muntoase izolate din Tibet, la altitudini de peste 3.500 m, in conditii climatice foarte grele. Ca sa poata supravietui la temperaturi medii anuale de  sub 0 Celsius si ninsori abundente in mare parte din an, Cordyceps sinensis acumuleaza cele mai puternice substante active din mediul inconjurator. Astfel, in corpul ciupercii Cordyceps se gasesc peste 80 de fermenti, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E si C si selenium.

 

sfatulparintilor.ro - Cordyceps - Secom[4]

Produsul natural Cordyceps SE[5] de la Secom®[6] contine extract standardizat din ciuperca medicinala cu acelasi nume, cu o concentratie garantata de 10% acid cordicepic. Cordyceps SE actioneaza ca protector pulmonar[7], fiind un adjuvant eficient in terapiile complementare ale gripei (prin ameliorarea tusei[8], reducerea secretiilor mucoaselor si a transpiratiilor nocturne), ale bronsitei, ale pneumoniei, ale emfizemului pulmonar si ale astmului bronsic. Are rol imunomodulator, antiviral, antibacterian si actioneaza ca tonic in bolile cronice si in convalescenta. De asemenea, Cordyceps SE[5] sustine activitatea glandelor suprarenale in sindromul de oboseala cronica prin efect adaptogen. Produsul poate fi gasit in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.

Compania Secom®[9] a fost infiintata in anul 1991, in Bucuresti. Produsele naturale pe care le importa imbina medicina traditionala chineza, medicina ayurvedica indiana si fitoterapia europeana si sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, la standarde calitative foarte inalte, ceea ce le confera eficienta si siguranta maxima. Gama de produse include formule complexe, vitamine, minerale, extracte standardizate din plante, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale si o linie speciala de produse pentru copii. Toate produsele sunt extrem de bine verificate, decontaminate si purificate, fiind avizate de FDA (autoritatea care controleaza producatorii de suplimente alimentare si medicamente din SUA si ale carei rigori sunt cunoscute pe plan mondial). De asemenea, toate produsele Secom sunt avizate in Romania, conform legislatiei in vigoare.

Endnotes:
  1. Cordyceps sinensis: http://www.secom.ro
  2. Cordicepsului: http://www.secom.ro
  3. Cordyceps sinensis: http://www.secom.ro
  4. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/49328/cordyceps-sinensis-aurul-medicamentelor/cordyceps/
  5. Cordyceps SE: http://www.secom.ro
  6. Secom®: http://www.secom.ro
  7. protector pulmonar: http://www.secom.ro/cordyceps--tonic-sexual-masculin-si-feminin--antitumoral--ciuperci-chinezesti--natures-way-0
  8. ameliorarea tusei: http://www.secom.ro/cordyceps--tonic-sexual-masculin-si-feminin--antitumoral--ciuperci-chinezesti--natures-way-0
  9. Compania Secom®: http://www.secom.ro
 

Vizualizări: 7530
 

Cuvinte cheie: ,