Cum analizezi crizele/ provocările din viața ta. Cum abordezi rational ceva ce nu este rational? Cum pui intr-o ordine logică ceva ce nu poate fi cuprins într-o ordine logică. Iata un răspuns valoros și o ghidare de mare ajutor de la Caroline Myss, lucrător de lumina și mesager din Tărâmurile superioare, în traducerea Mihaelei Dan.
Citeste AICI mesajele zilelor anterioare, de actualitate oricand!
Omenirea traverseaza vremuri fara precedent. Suntem in plin proces de schimbare prin care ne desprindem de o lume asa cum o stiam dintotdeauna si sub ochii nostri se cladeste o lume noua in care functionarea noastra va fi din spatiul si energia inimii si mai putin a mentalului. Daca traiesti in aceste vremuri pe Terra, inseamna ca sufletul tau a ales sa participe la acest unic fenomen prin care vibratia planetei creste si automat totul se transforma – actiuni, comportamente, tipare, ganduri, emotii. Toate trebuie sa fie de o vibratie mai inalta, compatibila cu cea a codurilor de lumina ce scalda Pamantul de cel putin 2 ani incoace. De ce multi am trait si traim crize existentiale profunde pe plan personal, profesional, de relatii, de identitate? De ce multi ne simtim rataciti, fara directie, in timp ce altii parcurg drumul cu usurinta?
Iata mesajul zilei pentru claritatea ta de la Caroline Myss
Este necesar ca noi să învățăm să ne spunem: „Văd ce se întâmplă în realitatea fizică, dar ce înseamnă asta dintr-o perspectivă mai înaltă, ce se întâmplă din punct de vedere spiritual?”. Pentru că dacă te uiți doar cu ochii fizici la ce se întâmplă în realitatea fizică, ceea ce vezi poate să fie înspăimântător. Când în viața lor apare o criză sau o provocare sau o schimbare mai mare, oamenii au înclinația să-i caute o explicație logică/ rațională. Ca și cum ai putea găsi ceva rațional la o criză… O criză/ schimbare majoră neașteptată va fi cel mai irațional lucru cu care ai avut de-a face – mă refer la acele schimbări pe care nu le-ai inițiat chiar tu. Vei încerca să analizezi logic: „De ce mi s-a întâmplat tocmai mie asta? Cum e posibil să se întâmple așa ceva?”, dar acesta este cel mai inutil lucru pe care îl poți face.
Vei încerca să găsești alți oameni care sunt vinovați pentru ce ți s-a întâmplat ție și vei porni într-o vânătoare de tipul „găsește vinovații și distruge-i!” care te va duce exact acolo unde nu ar trebui să mergi: în trecut. Cel mai neinspirat loc în care poți merge este trecutul tău, pentru că asta înseamnă să mergi înapoi. Și te duci acolo având impresia că dacă îi poți găsi pe acei oameni care sunt „vinovați” pentru ceea ce ți s-a întâmplat ție vei putea face într-un fel ca ceea ce s-a întâmplat să dispară, să nu se fi întâmplat.
Fără să-ți dai seama, asta încerci să faci: vrei să faci ca un lucru care nu-ți place, care s-a întâmplat, să dispară, să nu se fi întâmplat.
Și cei care au fost implicați în acea situație de acum 10, 20 sau 30 de ani poate sunt deja morți, dar asta nu te împiedică să pornești la această vânătoare de vinovați. Ai impresia că dacă îi găsești pe acei oameni și îi pedepsești pentru că au făcut anumite lucruri care te-au afectat/ traumatizat, o să dispară ca prin minune ceea ce s-a întâmplat și tu vei fi fericit. Acesta este modul în care este concepută vindecarea în aceste vremuri. Și vă mai mirați că oamenii nu se vindecă? (Caroline Myss)
Când noi analizăm crizele/ provocările din viața noastră din spațiul minții, prin intermediul rațiunii, nu avem șanse să înțelegem mare lucru, fiindcă practic încercăm să abordăm prin punct de vedere rațional ceva ce nu este rațional. Încercăm să găsim o ordine logică în ceva ce nu poate fi cuprins într-o ordine logică. Faptul că privești crizele/ provocările din viața ta prin lentilele rațiunii nu îți servește la nimic. Și la un moment dat o să-ți dai seama că această abordare nu te ajută deloc, că este necesar să găsești o altă abordare; atunci faci un pas în spate și conștientizezi: „Poate că e mai mult decât ceea ce văd eu cu ochii fizici, poate că toate lucrurile astea au un sens mai înalt decât pot înțelege eu. Și atunci începi să percepi lucruri dintr-o altă perspectivă – nu doar să le „vezi”, ci să le „percepi”. Și lucrurile încep să aibă sens. (Caroline Myss)