Shop
Ultimele 100 de articole

Telefon mobil: Sfaturi utile de care poti tine cont inainte sa cumperi copilului tau un telefon mobil

26 mai 2015, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Telefon mobil: Sfaturi utile de care poti tine cont inainte sa cumperi copilului tau un telefon mobil

Din ce in ce mai multi parinti renunta la a mai cumpara jucarii copiilor si le fac cadou un telefon mobil. Este bine sau nu, cine poate spune cu certitudine? Romania se aliniaza si ea trendului mondial al comunicarii de acest tip, iar potrivit statisticilor date publicitatii recent, in orasele mari, unul din trei copii are celular.  Nu mai putin de 70% dintre adolescentii romani cu varsta cuprinsa intre 15 si 17 ani au telefon mobil, procentul la nivelul tuturor utilizatorilor de servicii ale companiilor de telefonie mobile fiind de 2%. De asemenea, din totalul utilizatorilor de telefoane mobile, 1,1% au varsta sub 15 ani. In Irlanda, de exemplu, peste 90% dintre copiii sub 8 ani au un telefon mobil.

 

Sa cumperi sau nu un telefon mobil copilului este clar optiunea fiecarui parinte in parte. Desigur, majoritatea o face gandindu-se la siguranta celui mic si pentru a tine legatura mai bine cu el, avand astfel un control mai bun asupra locurilor in care merge.

Exista insa si pericole la care pot fi supusi copiii posesori de telefon mobil si de aceea prezentam cateva sfaturi utile care ar trebui luate in considerare inainte de a cumpara un telefon mobil.

 

De cand ar trebui sa aiba un copil telefon mobil?

Cu cat mai tarziu, cu atat mai bine. Cu cat reusesti sa amani mai mult momentul acestei achizitii, cu atat poate fi mai bine pentru copil. Daca cel mic se afla intr-un mediu sigur cat timp nu sunteti impreuna si tu ca parinte poti tine legatura cu educatorul/invatatorul copilului sau cu bona sau cu cine are grija de el la after school, ca sa te asiguri ca totul e in regula sau ca poti fi sunat in caz ca se intampla ceva, amana ca cel mic sa aiba telefon mobil. Atractia este foarte mare si ii va fi greu sa stea cu el in ghiozdan, sa il puna pe silent in ore, sa nu se dea mare cu el la colegii care poate nu au posibilitatea in familie sa posede un asemenea aparat sau, si mai serios, sa nu il foloseasca cu scopuri de joaca.

Un caz recent de la o scoala din Bucuresti: un copil din clasele 1-4, avandu-l partener de nazbatie pe colegul de banca (stateau in ultima banca) a sunat in timpul orei, cu glas soptit, la politie, anuntand ca are loc in scoala o bataie care s-a lasat cu copii raniti, plini de sange. Politia a venit rapid, a luat legatura cu paza scolii, cu directorul, ca sa descopere ca totul a fost o farsa a celor 2 baieti. S-a lasat cu amenda pentru scoala si ulterior cu suportarea acestei amenzi de catre parintii copilului. Sigur, toti am fost copii si am mai facut boroboate dar daca poti amana, orice an este benefic pentru ca cel mic se mai maturizeaza pas cu pas.

Copiii nu au discernamantul pe care noi il asteptam de la ei iar gradul de libertate in comunicare pe care un telefon mobil il da este urias si fascinant.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.