Shop
Ultimele 100 de articole

Scoala viitorului s-a deschis in Finlanda (FOTO)

20 noiembrie 2016, , Vizualizări: ...
scoala viitorului - finlanda

Specialistii in pshilogia copilului au tot batut moneda pe necesitatea schimbarii strategiei cand vine vorba de educatie. Din ce in ce mai multi copii nu mai sunt deloc incantati de ideea ca merg la scoala. Dimpotriva, sunt dezamagiti de tot ce se intampla acolo, sunt coplesiti de teme si restrictii.

Finlanda, o tara binecunoscuta in inovatiile din domeniul invatamantului, vine cu o noua provocare: scoala viitorului.

 

scoala viitorului - finlanda6

In Espoo, s-a deschis o institutie de invatamant care nici macar nu pare a fi o scoala, dar este. Scoala Saunalahti, arata mai degraba a galerie de arta. Este spatioasa, bine luminata, cu un design care atrage copiii. Institutia cuprinde gradinita, scoala primara, gimnaziala, club de tineret, cinematograf, cantina, biblioteca, sala de sport si multe alte spatii destinate educatiei si culturii. In salile de clasa elevii au voie sa stea cum doresc, fiind incurajate dezbaterile si discutiile pe diverse teme. Copiii au voie sa se miste in timpul orei, se pot intinde pe canapea, cu laptop-ul in fata. De altfel, banala tabla a fost inlocuita cu ecranul monitorului. Toate lectiile sunt predate in conceptul proiectelor pe echipe.

Cantina face parte din procesul de invatare, aici intalnindu-se profesorii si elevii pentru a discuta despre ce s-a predat. In sala de festivitati se pun in scena spectacole, se fac sedinte sau aniversari.

 

scoala viitorului - finlanda7

Seara, scoala se transforma in centru de recreere si activitati sportive pentru toti locuitorii zonei.

La constructia scolii, arhitectii au folosit materiale naturale, care sa confere cladirii spatiu, luminozitate si caldura. Ferestrele sunt largi si dau spre strada, pentru a le crea copiilor ideea de conexiune cu lumea de afara. Bancile sunt langa geam, astfel incat copiii sa nu se simta separati de exterior. Fiecare clasa are vopsit holul intr-o alta culoare, astfel incat elevii mici sa nu se rataceasca. Spatiul este deschis, cu un sistem de securitate foarte bine pus la punct.

 

 

scoala viitorului - finlanda4

Acest sistem de invatamant s-a dovedit pana acum foarte eficace. Progresul educational al copiilor este semnificativ. In plus, intreaga comunitate este transformata, intrucat copiii sunt indemnati sa participe la activitatile locale.

 

 

scoala viitorului - finlanda2 scoala viitorului - finlanda3 scoala viitorului - finlanda5

 

Sursa+foto: brightside.me

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu