Shop
Ultimele 100 de articole

Atentie! Incepe inscrierea in Clasa pregatitoare si Clasa I. Iata tot ce trebuie sa stii

17 martie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - copii scoala - freedigitalphotos.net

Parintii copiilor care implinesc 6 ani pana la 31 august 2013 inclusiv trebuie sa se pregateasca de inscrierea lor in Clasa Pregatitoare. Prima etapa de inscriere se va desfasura intre 2 si 22 aprilie 2013, iar a doua etapa intre 8 si 17 mai 2013. Iata ce trebuie sa stii despre inscrierea copiilor in Clasa pregatitoare si Clasa I.

 

 

1. Cine se poate inscrie in Clasa pregatitoare

In clasa pregatitoare se incriu copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, se pot inscrie in clasa pregatitoare in urma unei evaluari psihosomatice care sa ateste ca poate face fata.

 

 

2. Cine poate intra direct in clasa I?

In clasa I pot intra direct copiii care implinesc 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, chiar daca nu au parcurs in anul anterior clasa pregatitoare. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, pot intra in clasa I in urma unei evaluari psihosomatice care sa ateste ca poate parcurge cu succes clasa I.

 

 

3. La ce scoala se poate inscrie copilul?

Parintele poate opta pentru inscrierea la scoala de circumscriptie – situatie in care copilul este inscris automat. Sau mai poate opta pentru o alta unitate scolara decat cea de circumscriptie – situatie in care copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, in baza criteriilor generale si specifice fiecarei unitati de invatamant pentru departajare.

Parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea.

Inscrierile au loc la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesand casuta de pe prima pagina, intitulata Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie. In cazul completarii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.