Școlari/Educație scolari

6 carti pentru copii interzise din motive incredibile. Vezi in ce tari

carti pentru copii sfatulparintilor.ro - carti pentru copii interzise - stockfreeimages.com

V-ati imaginatat vreodata ca niste carti pentru copii pot fi interzise? Desi pare greu de crezut, au fost mai multe carti pentru copii interzise in diverse colturi ale lumii, din motive care mai de care mai ciudate.

 

Iata o scurta lista cu carti pentru copii interzise la un moment dat, prezentata de site-ul Listeverse.com.

 

 

Carti pentru copii #1. Winnie the Pooh

Cu siguranta va intrebati ce motive ar exista pentru interzicerea acestei carti pentru copii in Rusia, China, Turcia, Anglia si cateva state din SUA?

In Rusia, cartea a fost interzisa intrucat a fost gasita in posesia unui extremist care desenase simboluri naziste pe carte si astfel Winnie a fost asociat cu nazismul. Orice obiect detinut de un extremist este considerat de catre guvernul rus o amenintare din cauza faptului ca pot contine simboluri si coduri de comunicare intre rebeli.

In tarile musulmane, Winnie a fost interzis din cauza faptului ca unul dintre personajele cartii este porc, animal considerat impur.

 

 

Carti pentru copii #2. Vrajitorul din Oz

In 1957, o biblioteca din Detroit a interzis cartea Vrajitorul din Oz pe motiv ca promoveaza lasitatea. Un alt aspect “nedorit” tine de religie. Copiilor le erau prezentate intr-o lumina favorabila magia si vrajitoria.

 

 

 

Carti pentru copii #3. Calatorie in a cincea dimensiune  (A Wrinkle in Time)

Celebra carte a autoarei Madeleine L’Engle a fost interzisa de o fundatie din Iowa pe motiv ca are teme satanice.

 

 

Carti pentru copii #4. Panza lui Charlotte

O scoala din Anglia a interzis aceasta carte ca sa nu ofenseze elevii de religie musulmana, pentru ca unul dintre personajele principale este un porc. Din fericire, Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie nu s-a declarat ofensat si a cerut scolii sa repuna cartea lui E. B. White in rafturile bibliotecii.

 

 

Carti pentru copii #5. Alice in Tara Minunilor

Chiar si daca n-ai citit cartea, tot ai auzit de ea sau macar sa fii vazut una din ecranizari. Cartea a fost interzisa pentru ca s-a considerat ca incurajeaza abuzul asupra copiilor si consumul de droguri.

 

 

Carti pentru copii #6. Charlie si fabrica de ciocolata

Cartea a fost interzisa pentru o scurta perioada de timp pe motive rasiale, intrucat versiunea originala descria niste pigmei de culoare neagra care munceau pentru boabe de cacao.

 

Vizualizări: 18536
 

Cuvinte cheie: , ,