Shop
Ultimele 100 de articole

Atentie, gravidute! 7 simptome de preeclampsie

06 ianuarie 2016, , Vizualizări:
  1. Greturi si stari de voma subite

Daca greturile si starile de voma sunt ceva normal la inceputul sarcinii, la sfarsitul ei nu sunt un semn bun. Cere sfatul medicului, chiar daca, poate, este doar o alarma falsa.

 

  1. Dureri in partea dreapta sus

Daca ai o durere in partea dreapta sus care nu poate fi asociata nici cu probleme digestive, nici cu lovituri ale bebelusului, cere de urgenta sfatul medicului.

 

  1. Dificultati de respiratie

Orice problema de respiratie ai avea, respiratie sacadata, agitata etc., mergi de urgenta la spital. Nu este vorba despre oboseala cauzata de greutatea sarcinii.

 

 

Orice nelamurire ai, cere sfatul medicului. Sunt femei care nu au niciun simptom de preeclampsie si, totusi, sa ajunga aici. De aceea, este foarte importanta urmarirea amanuntita a evolutiei sarcinii. Urmarirea tensiunii arteriale si a proteinelor din urina este foarte importanta pentru detectarea riscurilor de preeclampsie.

 

Daca esti diagnosticata cu preeclampsie, sarcina va fi monitorizata indeaproape. De cele mai multe ori, medicii recomanda inducerea nasterii. Acest lucru depinde, insa, de perioada de gestatie. Telul este sa se pastreze sarcina cat mai mult in conditii de siguranta, astfel incat bebelusul si mama sa fie sanatosi.

Daca te-ai confruntat cu preeclampsia la o sarcina anterioara, anunta-ti medicul, chiar daca a fost o forma usoara.

 

Sursa: pregnancy.about.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.