Shop
Ultimele 100 de articole

Atentie, gravidute! 7 simptome de preeclampsie

06 ianuarie 2016, , Vizualizări:

Preeclampsia este o problema care poate aparea in trimestrul al doilea de sarcina sau in primele saptamani de dupa nastere. Ea mai poate aparea si in ultimele saptamani de sarcina. Cu cat apar mai devreme simptomele, cu atat mai sumbru este prognosticul medicilor.

Iata 7 simptome de preeclampsie la care gravidutele ar trebui sa fie atente.

 

  1. Umflarea fetei si a mainilor

Orice forma de umflare a fetei sau a mainilor este un semn de alarma. Daca umflarea picioarelor poate fi ceva normal, orice umflatura in alte zone ale corpului sunt problematice.

 

  1. Te ingrasi mai mult de 2,2 kg intr-o saptamana

Adaugarea kilogramelor in plus este ceva normal in sarcina, insa acest lucru se face in etape lente. Daca te ingrasi rapid, cere sfatul medicului care iti urmareste sarcina.

 

  1. Durere de cap persistenta

Sunt femei care au raportat dureri de cap pe timpul sarcinii. Insa daca aceasta durere este persistenta si nu raspunde la niciun remediu (inclusiv cel medicamentos recomandat de doctor), mergi de urgenta la spital.

 

  1. Tulburarea sau pierderea vederii

Daca vezi stele sau puncte in campul vizual cere sfatul medicului, chiar daca, poate, doar ti s-a parut. In schimb, daca ai pierdut vederea, este un simptom grav si trebuie sa te duci de urgenta la spital.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.