Shop
Ultimele 100 de articole

10 curiozitati despre nastere pe care nu ti le-a spus nimeni

18 noiembrie 2015, , Vizualizări:
slabit dupa nastere - sfatulparintilor.ro - foter_com

6. Contractii non-stop

Contractiile nu se vor opri brusc dupa nastere. Majoritatea femeilor vor mai simti contractii de intensitate medie timp de mai multe zile dupa ce au nascut. Acestea ajuta uterul sa revina la dimensiunea normala.

 

7. Durerea e necesara

Chiar si dupa aparitia anestezicelor, medicii nu le foloseau la nastere intrucat, conform cerintelor biblice, femeile trebuiau sa suporte durerile facerii.

 

8. Nasterea verticala

Nasterea la orizontala este o practica relativ recenta. Pana nu demult, nasterile normale erau din picioare sau stand pe vine. Aceasta pozitie este considerata naturala si se crede ca este mult mai usoara, astfel, expulzarea bebelusului.

 

9. Plasa de prindere

In toate culturile, femeile sunt asistate de moase pentru a prinde bebelusul, insa cateva triburi din America au dezvoltat o alta tehnica – plasa de prindere. Astfel, femeile care nasc din picioare sau stand pe vine isi confectionau un fel de culcus din frunze pe care sa “cada” micutul.

 

10. Cozonacul din cuptor

In trecut, in regiunile rurale, exista traditia ca in momentul in care femeia intra in travaliu sa se bage la cuptor un cozonac. Miresmele delicioase aveau menirea de a calma femeia si sa ii reduca din disconfortul nasterii. In alte regiuni se considera ca acest cozonac, bogat in nutrienti si mirodenii, ajutau la vindecarea postpartum.

 

Sursa: Positivemed.com.

Photo credit: Jug Jones / Foter / CC BY-NC-SA

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax