Sarcină/Alimentația gravidei

Ce sa mananci cand esti gravida ca sa ai un copil inteligent

sarcina gravida - sfatulparintilor.ro - foter_com

In timpul sarcinii, ar trebui sa alegeti aceste alimente pentru un meniu foarte nutritive si care sa stimuleze dezvoltarea inteligentei bebelusului.
1. Nuci
Nucile pot oferi femeilor gravide vitamina E, Omega-3, acizi organici si fosfor. In special, acizii organici din nuci poate ajuta la stimularea dezvoltarii creierului fatului. In cazul in care femeile gravide sunt dornice de a manca pentru o perioada lunga de timp nuci, copiii lor vor fi mai inteligenti.

In plus, cercetatorii cred, de asemenea, ca grasimea si fosforul continuti in nucleul nucilor sunt foarte bune pentru celulele nervoase, si mai ales, pentru a stimula regenerarea sangelui. Din acest motiv, nu e de mirare ca nucile sunt intotdeauna in lista de alimente care sunt recomandate pentru femeile gravide de a utiliza, în scopul de a stimula dezvoltarea fetale.

 

 

2. Fasole
Fasolea este o sursa sanatoasa atat pentru mama cat si copil, deoarece contine componente de nutritie gasite in produsele animale. Fasolea este, de asemenea, bogata in zinc, care este un mineral necesar pentru reducerea riscului de nastere prematura si greutate mica la nastere. In plus, femeilor gravide le furnizeaza zinc, care poate fi obtinut si prin consumul de alimente care au o multime de zinc, cum ar fi carnea de pui, lapte, cereale, nuci de caju, mazare, crabi si stridii.

 

 

3. Arahide
Arahidele este un fel de seminte, care sunt bune pentru femei in timpul sarcinii. Arahidele sunt necesare pentru organismul uman, ajuta la stimularea reproducerii de celule ale creierului, imbunatatirea memoriei si de a creste dezvoltarea gandirii.

Atunci cand mancati arahide, nu trebuie sa inlaturati coaja, pentru ca este buna pentru sange si este buna pentru sanatatea femeilor gravide. Cu toate acestea, ar trebui sa se manance arahide cu terci de ovaz si sa se evite consumul de arahide prajite.

 

 

4. Migdale
Migdalele este o sursa nutritiva pentru femeile gravide si fac copiii sa fie mai inteligenti, oferindu-le omega-3. In plus, acidul folic din migdale este esential pentru femeile gravide. Este, de asemenea, sursa de nutritie indispensabila pentru copii. Acidul folic din migdale poate preveni aparitia de malformatii congenitale.

Mai mult decat atat, acestea sunt bogate in magneziu, care ajuta la reducerea riscului de nastere prematura si de a stimula dezvoltarea sistemului nervos.

 

 

5. Castane
Castanele contin o multime de proteine, grasimi, calciu, fier, fosfor, zinc si vitamine, care sunt capabile de a reglementa fluxul de sange, stimuleaza rinichii si aportul de substante nutritive pentru muschi. Femeile gravide care mananca regulat castane vor fi sanatoase, au oase mai rezistente si pot reduce oboseala in timpul sarcinii.

 

 

Citeste mai multe pe BEWOMAN.RO[1].

 

 

Photo credit: Amber B McN[2] / Foter[3] / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)[4]
Endnotes:
  1. BEWOMAN.RO: http://bewoman.ro/mamici/8-seminte-bune-pentru-femeile-gravide.html
  2. Amber B McN: http://www.flickr.com/photos/ambersphoto/101913392/
  3. Foter: http://foter.com/
  4. Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0): http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
 

Vizualizări: 22946
 

Cuvinte cheie: , , ,