Sfatulparintilor.ro

9 lucruri despre fertilitate pe care e bine sa le iei in calcul inainte de a implini 35 de ani

despre fertilitate

Fertilitatea este un subiect sensibil in familiile in care membrii au peste 35 de ani. Si in cazul in care isi doresc copii atunci este important sa fie cat mai bine informati pentru a sti la ce trebuie sa se astepte.

Iata 9 lucruri despre fertilitate pe care oricine ar trebui sa le stie inainte de a implini 35 de ani.

Urmareste aici care sunt primele simptome sarcina.

1. O femeie nu va avea niciodata mai multe ovule decat atunci cand era fetus in uterul mamei sale

Corect: incepant cu cea de-a 20 saptamana din viata ta intrauterina incepi sa pierzi din ovule. Asa ca trebuie sa te impaci cu aceasta situatie.

2. Accepta situatia

Probabil ca in adolescenta o femeie este mai fertila decat dupa 20 de ani, insa asta nu inseamna ca atunci este si perioada optima pentru a avea copii. Cum nu poti schimba trecutul trebuie sa accepti prezentul. Renunta la regretele in legatura cu ce nu ai facut pana in acest moment, lamentarile in legatura cu cat de multi copii a avut mama ta cand avea varsta pe care o ai tu acum nu-si au rostul.

3. Chiar vrei sa devii mama sau doar este ceva ce se asteapta de la tine?

Dar partenerul tau? Aceasta este o intrebare importanta pentru cei care spun ca isi doresc un copil. Sa fii parinte nu este o obligatie a vietii adulte.

4. Esti impacata cu gandul ca un copil iti va schimba viata?

Din nou trebuie sa iei in calcul acest lucru, nu te pacali singura ca mai tarziu nu o sa mai conteze si ca tu vei fi la fel de implicata in cariera/stil de viata/libertate etc. Analizeaza-ti bine sufletul si decide apoi in cunostinta de cauza.

5. Acorda atentie sanatatii inainte de a fi insarcinata

Iti amintesti ca la scoala ai invatat despre puterea extraordinara a ADN-ului? Se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Spre exemplu exista dovezi care indica ca nivelul optim de acid folic, vitamina D si grasimi omega 3 din corpul femeii in perioada dinante de a ramane insarcinata au un impact puternic asupra sanatatii viitorului copil. Cu alte cuvinte, o femeie trebuie sa aiba un stil de viata echilibrat cu o dieta sanatoasa si sport cu mult inainte de a fi gravida.

6. Exista o multime de controverse in legatura cu varsta si fertilizare

Fertilitatea a fost mereu un subiect controversat intre feministe si persoanele mai conservatoare, atat femei cat si barbati. Chiar daca legatura dintre varsta si fertilitate a fost stabilita cu multi ani in urma chiar si specialistii au o problema cu sursa acestor informatii. Insa chiar daca ratele de fertilizare sunt mai bune decat se credea la 35, 40 sau chiar 42 de ani, asta nu inseamna ca medicii ii spun unei femei sa astepte cat de mult se poate pentru a ramane insarcinata. La finalul „calatoriei” femeia vrea un copil si nu o sarcina pierduta.

7. Cati copii vrei

S-ar putea sa ai probleme in a da un raspuns clar la aceasta intrebare.

8. Nu intra in panica dupa ce sefa ta a trebuit sa astepte 3 ani si sa cheltuie 100 de mii de ruro pentru a ramane insarcinata

S-ar putea sa nu stii nimic despre istoricul ei medical incluzand sanatatea partenerului ei – sunt factori foarte importanti cand este vorba despre a avea o sarcina sanatoasa.

9. Adevarul despre inghetarea ovulelor

Initial, a fost dezvoltata ca o solutie de siguranta pentru pacientele care riscau sa le fie afectata fertilitatea din cauza unor tratamente precum chimioterapia. Procesul este similar cu prima parte a fertilizarii in vitro – stimulare cu hormoni pentru ca organismul sa produca cat mai multe ovule o data, apoi pe cale chirurgicala recoltarea acestora. Ovulele sunt apoi inghetate urmand a fi folosite mai tarziu cand ai un partener sau un donator de sperma. Chiar daca stiinta se dezvolta din ce in ce mai mult rata de reusita este de numai 50%.

Imagine de Manuel Alejandro Leon de la Pixabay

Exit mobile version