​Chiar vrei un copil? Stii tot ce implica? ​​6 lucruri la care sa te gandesti inainte sa ramai insarcinata - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

​Chiar vrei un copil? Stii tot ce implica? ​​6 lucruri la care sa te gandesti inainte sa ramai insarcinata

inainte sa ramai insarcinata - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - stork-4300368_1920

 

Va plac petrecerile?

Dupa venirea pe lume a copilului este mai greu sa va mentineti statutul de petrecareti. In primul rand trebuie sa va ganditi cu cine lasati copilul daca vreti sa plecati. In al doilea rand, sunteti dispusi sa va invitati acasa prieteni pentru distractie? Daca vreti un bebelus, petrecerile ar trebui sa se rareasca semnificativ. Asta nu inseamna ca nu veti mai avea viata sociala. In toate insa e nevoie de un echilibru.

 

 

Cine va va ajuta cu copilul?

Sunt multe intrebari la care trebuie sa gasiti un raspuns inainte de a avea un copil. Cine va va ajuta, cine va sta cu el cand voi veti fi nevoiti sa plecati, cine va sta cu el cand va trebui sa va duceti la serviciu. Desi va inchipuiti ca este timp sa va ganditi si la aceste lucruri, veti vedea ca acesta se scurge foarte repede, veti intra in panica si puteti sa luati decizii gresite. Un plan pus la punct inainte va poate salva, chiar daca pe parcurs veti face unele modificari. Aveti insa un punct de sprijin.

 

 

Cum sunt relatiile cu familia?

“Dramele” de familie nu fac deloc bine unui copil. El trebuie sa creasca intr-un mediu stabil, cu multa dragoste si intelegere. Ganditi-va si la ce relatii aveti cu parintii vostri (bunicii copilului). Ei vor dori sa-si vada nepotul, iar daca intre voi exista animozitati acestea se vor rasfrange si asupra lui. Gasiti o solutie sa rezolvati orice stare conflictuala cu parintii/socrii inainte de venirea pe lume a bebelusului.

 

“Luati de val” s-ar putea sa nu va ganditi la anumite elemente care, mai tarziu, s-ar putea dovedi a fi destul de importante pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Inainte de a porni la drum, n-ar strica sa reflectati, sa puneti intr-o balanta avantajele si dezavantajale si abia apoi sa luati o decizie.

Imagine de Mabel Amber de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/11/2020