Sarcină/În timpul sarcinii

Placenta copilului – ce ar trebui să știi despre ea. Ce se poate face cu placenta

Placenta copilului poate fi folosită în diverse scopuri după ce este eliminată la naștere. Poate fi mâncată, transformată în talisman și multe altele.

În timp ce copilul tău crește și se dezvoltă în burtică timp de nouă luni, acolo mai există și altceva care îi asigură viața micuțului[1] – placenta.

Aceasta îl ajută pe copil să mănânce și să respire, dar și cu ajutorul tău.

Ceea ce mănânci și bei are un impact important asupra sănătății copilului.

Pentru a crește, bebelușul are nevoie de nutrienți, apă, oxigen, anticorpi împotriva microbilor și un mod de a elimina dioxidul de carbon. Placenta face toate acestea.

În ultimii ani, doctorii au descoperit că placenta are cu mult mai multe funcții decât ce se știa.

Ea produce hormoni și molecule de semnalizare, relaxina, oxitocina, progesteron, estrogen.

Unele dintre aceste molecule ajută noile vase de sânge să se formeze, în corp și în placentă, între placentă și copil pentru ca oxigenul să ajungă la cel mic.

Ele mai ajută corpul să producă lapte, dar previne și lactația înainte de naștere, ajută metabolismul, oferă energie ție și copilului.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro[2]

Endnotes:
  1. viața micuțului: http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cauzele-avortului-spontan-toate-viitoarele-mamici-trebuie-sa-stie-asta-128666
  2. libertateapentrufemei.ro: http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/placenta-copilului-ce-ar-trebui-sa-stii-despre-ea-ce-se-poate-face-cu-placenta-134107
 

Vizualizări: 1531
 

Cuvinte cheie: , ,