Sfatulparintilor.ro

La cate saptamani se face cezariana

La cate saptamani se face cezariana - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - birth-2747060_1920

Nasterea naturala poate avea loc in siguranta oricand intre saptamanile 38 si 40 de sarcina, fatul fiind deja complet dezvoltat. In ceea ce priveste operatia cezariana, aceasta trebuie sa respecte anumite conditii. La cate saptamani se face cezariana si in ce conditii este recomandata, afla in randurile urmatoare.

Incepand cu saptamana 38 de sarcina, organele fatului sunt complet dezvoltate si functioneaza in parametri optimi. Micutul este pregatit sa se nasca oricand.

La cate saptamani se face cezariana

Daca, din diferite motive, ti se va face o operatie cezariana, aceasta nu va fi programata mai devreme de saptamana 39. Asta, evident, daca nu exista o indicatie medicala pentru o interventie inainte de acest termen.

Studiile arata ca bebelusii nascuti prin cezariana inainte de 39 de saptamani sunt predispusi la probleme pulmonare, infectioase si glicemice, necesitand terapie intensiva.

Acum ca ai aflat la cate saptamani se face cezariana, afla si in ce situatii este recomandata aceasta interventie chirurgicala.

Citeste si: Cat dureaza operatia de cezariana. De cat timp este nevoie pentru recuperarea completa dupa o astfel de interventie chirurgicala

In ce conditii este recomandata cezariana

Multe viitoare mamici aleg, in zilele noastre, sa-si aduca pe lume bebelusii prin cezariana. Din comoditate sau de teama durerilor, acestea se supun unei interventii chirurgicale care comporta riscuri numeroase. In mod normal, cezariana ar trebui efectuata doar la recomandarea medicului.

Te mai poate interesa: Ce nu trebuie sa faci dupa operatia de cezariana

Operatia cezariana este recomandata in situatiile urmatoare:

– Viitoarea mamica are probleme cu coloana vertebrala, cardiace sau miopie avansata. Efortul depus la nasterea naturala ar accentua in mod semnificativ aceste suferinte;

– Gravida are bazinul stramt, iar in cazul unei nasteri naturale fatul ar putea suferi traume severe;

– Gravidei i s-a pus diagnosticul de placenta praevia. Este vorba despre o conditie medicala in care placenta se afla situata prea jos in uter, fiind un obstacol pentru nasterea naturala;

– Viitoarea mamica mai are la activ o operatie cezariana;

– Gravida are un travaliu lung, extenuant, iar medicul constata suferinta fetala;

– Tensiunea arteriala a mamei creste peste limitele normale (preeclampsie);

– Sarcina este multipla;

– Fatul are anomalii congenitale (sindrom Down, defecte congenitale cardiace, de nas, buze etc);

– Fatul nu se afla in prezentatie craniana;

– Fatul are o greutatea prea mare;

– Fatul are cordonul ombilical in jurul gatului, acesta formand un nod dublu sau triplu. Presiunea exercitata asupra cordonului ombilical odata cu innodarea acestuia poate influenta in mod negativ ritmul batailor inimii. De asemenea, nodurile de la nivelul cordonului pot impiedica sau ingreuna alimentarea cu oxigen si nutrienti a fatului.

Dincolo de aceste contraindicatii absolute, ai nenumarate motive pentru a naste normal. Cel mai important este cel al refacerii mult mai rapide, ceea ce iti da posibilitatea sa-ti vezi si sa-ti alaptezi bebelusul la scurt timp dupa nastere.

Nu rata nici: Nastere naturala dupa cezariana. Principalele riscuri pentru mama si fat

Imagine de cynthia_groth de la Pixabay

Exit mobile version