Friganele cu mazare

20 noiembrie 2013,
friganele cu mazare

Dragi prieteni, va ofer, cu drag, o combinatie delicioasa, deloc greu de facut. Va fi, cu siguranta, pe placul tuturor copiilor, dar eu va garantez ca nici adultii n-o vor ocoli: friganele cu mazare.

 

Friganele

Cumparati o franzela alba, pufoasa si proaspata, pe care s-o taiati felii, de grosimea unui deget. Feliile astfel obtinute inmuiati-le, pe rand, in lapte, apoi in ou si prajiti-le in ulei incins, pana devin aurii. Friganelele se pot manca si cu zahar sau dulceata, drept desert, dar ele se potrivesc de minune alaturi de…

 

…Mancarica de mazare

Cum nu suntem tocmai in perioada legumelor proaspete de primavara, cumparati doua cutii mari de mazare. Atentie la soiul ei, caci exista soiuri care nici dupa doua ore nu fierb si tot tari raman. Cumparati o marca de mazare pe care ati mai probat-o si despre care stiti sigur ca fierbe si e de foarte buna calitate.

Intr-o cratita, puneti la calit doua cepe medii spre mari, romanesti, si un morcov mare, romanesc, taiat cubulete mici. Cand sunt gata calite, adaugati mazarea si acoperiti cu apa (nu rece!)  si dati-o in cateva clocote. Adaugati sare si neaparat o lingura de zahar, apoi o conserva mare de rosii cubulete. Gustati si adaugati condimente, daca mai simtiti nevoia, apoi, la sfarsit, doua legaturi de marar proaspat, tocat marunt, dupa care stingeti focul imediat.

La servire, asortati doua-trei linguri de mazare, pe o farfurie, cu doua friganele aurii.

Si macar pentru decor, daca nu pentru un plus de gust, nu va sfiiti sa adaugati la portie si o mana de cartofi prajiti by Gospodina Corporatista. Gasiti reteta aici.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita