Ultimele

Prajitura cu suflet, de post

MOD DE PREPARARE
Pui laptele de soia, cacaoa, zaharul, margarina si un vf de sare la foc foarte mic, pana se face o pasta de ciocolata .
Luam deoparte 10 linguri de crema (pt.glazura) .
Luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca, dupa care pui faina cernuta impreuna cu praful de copt (eu am folosit faina speciala ce are incorporat praful de copt ). Amesteci bine sa nu aiba cocoloase. Dupa asta o pui in forme (daca nu ai forme, poti pune in canite termorezistente) si o punem la cuptor 180º-200º C , 25 -30 min, in functie de cuptorul fiecaruia.
Cand se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se scoate din forme si se pune deasupra glazura. Eu pun glazura doar cand pregatesc prajiturica asta pentru musafiri, insa cand o pregatesc pentru fetita mea, sar peste partea cu glazura (e ea deajuns de agitata si fara o lingura in plus de cacao!!).

Glazura: In cele 10 linguri de crema puse deoparte adaugam o lingura de cacao si punem la foc amestecand pana se ingroasa, numai buna pentru ornat.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 31, 2013