Fursecuri cu gem de afine

14 aprilie 2013,

Iata o delicioasa reteta de post trimisa de Anisoara67.

Ingrediente

(pentru cca 30 buc): 225 g margarina, 50 g zahar pudra cernut, esenta vanilie, 225 g faina, 50 g amidon alimentar (din porumb), un pliculet zahar vanilat
Umplutura: 25 g margarina, 2 linguri de gem de afine

 
Mod de preparare

1.Se bate cu mixerul margarina moale, la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul si cernuta. Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute, cu palmele, de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra. Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute, in cuptorul bine incins. Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu margarina moale si se unesc cate 2. Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider.
Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai.
Pofta buna!

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita