Fasole batuta in cuib

24 iunie 2021,
Fasole batuta in cuib

Carmenica a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Fasole batuta in cuib.

 

 

Ingrediente Fasole batuta in cuib


500 g fasole uscata (boabe)
150 ml ulei
50 g bulion,
4-5 catei usturoi
1-2 cepe
piper macinat
sare
400 g aluat foietaj

 

 

Mod de preparare Fasole batuta in cuib


Fasolea se curata si se pune la inmuiat cateva ore (3-4 ore).
Dupa ce si-a marit volumul, fasolea se spala bine, se elimina praful si cojile si se pune la fiert in 3 litri apa.
Se schimba apa in care fierbe fasolea de 2-3 ori, iar dupa fierbere, fasolea se strecoara si se pune la racit.
Dupa ce s-a racit, fasolea se paseaza in blender, apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit, ulei, piper macinat si sare dupa gust.
Se pregateste un sos din bulion usor calit si diluat cu putina apa.

Sosul se pune deasupra fasolei batute.
Ceapa se prajeste taiata rondele si se aseaza deasupra sosului de bulion sau separat.
Se intinde aluatul si cu o ceasca se decupeaza rondele din aluat.
Se asaza pe dosul unor castronele, unse cu putin ulei si se coc, cat sa se rumeneasca.
Cuiburile formate se scot usor si se racesc 10 min, apoi se folosesc.
In fiecare cuibulet se sprituieste fasole batuta, se toarna fasii din sosul de bulion si se orneaza cu cateva felii de ceapa prajita.

Incearca si aceasta reteta video


Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita