Salata cu ciuperci si piept de pui

01 decembrie 2020,

Masa de Craciun va fi o incantare cu aceasta reteta: Salata cu ciuperci si piept de pui.

 

 

Ingrediente Salata cu ciuperci si piept de pui


1 buc piept de pui, 500 ml supa de pui, 200 g sunca, 50g masline, 1 borcan ciuperci feliate, 1 lingura ulei, sare, 100 g cascaval, 4 castraveti murati
-pentru maioneza: 2 oua, 200ml ulei, o lingura mustar, zeama de lamaie
-pentru decor: 2 oua fierte tari, 2 masline, 1 ardei gras rosu

 

 

Mod de preparare Salata cu ciuperci si piept de pui


Fierbi pieptul de pui fara piele in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai sunca si maslinele cubulete si le pui peste pieptul de pui. Tai ciupercile cubulete si le calesti in ulei timp de 5-10 minute. Le lasi sa se raceasca si le adaugi peste restul compozitiei. Tai castravetii pe lungime, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si ii pui peste celelalte ingrediente.

Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare si amesteci.

Pentru maioneza folosesti 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert) pe care le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. Pentru a fi sigura ca nu se taie maioneza te sfatuiesc sa amesteci intr-un singur sens. La final adaugi mustar si lamaie dupa gust.
Adaugi maioneza peste restul compozitiei, adaugi sare dupa gust si amesteci usor.
Asezi salata pe un platou. Pentru decor dai pe razatoare albusurile si galbenusurile de la 2 oua fierte tari, precum si un ardei gras rosu. Asezi ingredientele astfel incat sa obtii o fata de Mos Craciun. Pentru ochi folosesti doua masline negre.

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita