Ultimele

Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale

Chec cu cacao nuci si fulgi de migdale

Mod de preparare Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale

 

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine ca o crema. Adaugati uleiul, sarea, zeama si coaja rasa de portocala (sau lamaie), esente dupa gust (vanilie, rom,etc) si la final faina amestecata cu praful de copt. (eu adaug si un varf de bicarbonat, dar merge si fara)
Daca alegeti sa-l faceti si cu cacao, amestecati cacao cu ~15 linguri din compozitia simpla (opriti din compozitie inainte de a pune toata faina)
Intr-o tava tapetata cu ulei si hartie de copt turnati mai intai compozitia simpla, apoi pe cea cu cacao.Deasupra presarati nuci faramitate, fulgi de migdale stafide sau ce va place.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute, dupa care reduceti focul la 170 grade (foc potrivit) si mai lasati 45 minute. La mine a durat asa mult deoarece am folosit o tava mare pentru cozonac. Daca folositi tavi mici de chec timpul de coacere mai scade si zic eu ca tot “Regina Scobitoare” o sa va asigure ca checul este gata.
Dupa ce-l scoateti din cuptor asezati-l pe o parte la racit.

Incearca si aceasta reteta video

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 17, 2020