Tarta spiralata cu legume

31 martie 2021,
Tarta spiralata cu legume

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui.

 

 

Ingrediente Tarta spiralata cu legume


-500 gr.aluat foietaj
-1 dovlecel lung si subtire
-1 zucchini lung si subtire
-1 vanata lunga si subtire
-1 morcov lung si subtire
-ulei de masline
-sare si piper
-margarina pentru uns tava

 


Mod de preparare Tarta spiralata cu legume


1. Ungem cu margarina o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2. Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3. Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat, apoi il intepam din loc in loc cu furculita.
4. Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.
5. Curatam de coaja dovleceii si morcovul. La vanata ii taiem codita.
6. Dupa ce le-am spalat, le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline, cat sa se inmoaie. Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.
7. Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur….un rand de dovlecel, un rand de morcov, un rand de vanata…etc…etc. pana se termina toate ingredientele.
8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei, dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult. Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.
Pofta mare va doresc!

 

Incearca si aceasta reteta video

Photo by Jennifer Burk on Unsplash

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita