Ultimele

Pizza cu piept de pui

Retetele tale » Pizza cu piept de pui
Pizza cu piept de pui

Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Pizza cu piept de pui.

Ingrediente Pizza cu piept de pui Pizza cu piept de pui

(pentru 2 tavi): 500 g faina alba, 15 g drojdie proaspata, sare, 250 ml apa calduta, un piept de pui dezosat, 200 g sunca presata de curcan, 100 g costita afumata, un ardei rosu, 4-5 ciupercute, 250 g telemea de vaci, 300 ml suc de rosii, 100 g cascaval, 2 oua.

Mod de preparare Pizza cu piept de pui

1.Se framanta un aluat elastic din faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia si un praf de sare. Se acopera aluatul si se lasa intr-un loc caldut sa creasca un pic.
Intre timp, taiem cubulete pieptul de pui,sunca presata si costita afumata.Ardeiul se feliaza subtire, la fel si ciupercutele,telemea si cascavalul se dau prin razatoare iar ouale se bat bine.
2.

Se imparte aluatul crescut in doua, apoi se intind in foi groase de cca 0,5cm care se aseaza in tavi unse un pic cu ulei.Deasupra se stropesc cu suc de rosii, se presara un strat de telemea rasa,se presara pieptul,sunca si costita,rodelele de ardei si ciupercutele feliate,se imparte uniform deasupra oul batut si cascavalul ras.Se lasa la cuptor cca 20-25 min.

Pofta buna!

Sfat: pentru o pizza un pic crocanta se portioneaza imediat ce a fost scoasa din cuptor, iar pentru o pizza cu blat moale, se acopera tava, cca. 10 minute cu un prosop de bumbac.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: august 21, 2023