Budinca de orez

08 ianuarie 2020,
budinca de orez - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - rice-pudding-2112362_1920

Iata un preparat delicios care se poate servi atat ca desert, cat si ca mic dejun: Budinca de orez.

Ingrediente Budinca de orez

120 gr orez
500 ml lapte
1 ou
o mana de stafide (fructe uscate)
scortisoara

1 varf cutit sare

Mod de preparare Budinca de orez

  1. Punem orezul la fiert cu laptele si laptele condensat. Amestecam des si fierbem la foc mic pana incepe sa se umfle orezul. Atunci adaugam stafidele, sarea si 1 varf lingurita scortisoara (sau alte arome). Continuam sa fierbem la foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul oalei.
  2. Cand orezul e fiert si mare parte din lapte e fi absorbit (trebuie sa fie o compozitie cremoasa), bateti bine oul. Adaugati din compozitia de orez vreo 6 linguri peste ou. Dati focul la cel mai mic nivel, astfel incat budinca sa nu mai fiarba! Turnati apoi amestecul cu ou in oala cu budinca si amestecati bine. Lasati pe foc inca 3 minute.
  3. Serviti in boluri individuale sau pahare, presarata cu putina scortisoara sau fructe uscate.
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax