Sarmalute traditionale ca la mama acasa

20 decembrie 2011,

Mod de preparare:

Carnea de porc şi ceafa de porc se trec prin maşina de tocat, împreună cu ceapa călită 2 minute cu  2 linguri de untdelemn.

La tocătură, se adaugă orezul spălat şi scurs de apă şi un vârf de cuţit cu piper sau un vârf de linguriţă cu ienibahar.
(Dacă este carnea grasă, se adaugă 150 ml apă pentru 100 g orez)
Se  amesteca bine până când se încorporează în tocătură, ca aceasta să fie pufoasă şi orezul să aibă lichid în care să fiarbă.

Se formeaza sarmalutele iar când sunt gata toate sarmalele, frunzele rămase se taie pe lângă nervura din mijloc, se suprapun mai multe şi se rulează, apoi se taie subţiri, ca fideaua si se aseaza in oala.

Jumătate din cantitatea de varză tocată se aşează pe fundul oalei, iar cealaltă jumătate deasupra sarmalelor.

Printre sarmale se pot pune bucăţi de costiţă de porc.
Tot pentru aromă şi gust se pun 1-2 foi de dafin şi circa 20 boabe de piper, o ramură de cimbru şi mărar tăiat mărunt, iar pentru culoare, 100 ml suc de roşii.

Se toarnă apă clocotită cât să le cuprindă, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până când dau în clocot, apoi focul se reduce.
Se servesc cu smântână ,un ardei iute si mamaliguta.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita