Ultimele

Muschi de porc cu ceapa caramelizata

Retetele tale » Muschi de porc cu ceapa caramelizata
Muschi de porc cu ceapa caramelizata

Familia are nevoie de un rasfat culinar. Va recomandam un muschiulet de porc cu ceapa caramelizata.

 

 

Ingrediente Muschi de porc cu ceapa caramelizata

 

– 1 muschiulet de porc

– 1 pahar cu vin alb sec

– 1 lingura ulei de masline

– 2 linguri sos de soia

– 2 catei de usturoi

– 1 lingura cu miere

– 2-3 foi de dafin

– unt

– marar verde

– sare, piper

 

Pentru ceapa caramelizata

– 7-8  fire de ceapa verde (se poate folosi si ceapa uscata)

– ulei de masline

– 1 lingurita cu zahar

– 1 lingura cu otet balsamic

– sare

 

 

Mod de preparare Muschi de porc cu ceapa caramelizata

Spalam muschiuletul si apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper fiecare bucata in parte.

Intr-un bol facem urmatorul amestec: vinul, uleiul de masline, sosul de soia, usturoiul zdrobit, mierea si foile de dafin. Amestecam bine iar apoi turnam marinata peste bucatile de muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul si il dam la frigider pentru circa 2 ore.

 

Ceapa caramelizata se prepara astfel:

Curatam, spalam si apoi taiem ceapa. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa. Presaram cu sare si tinem la foc mic amestecam des . Dupa circa 10 minute adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand, tinand pe foc inca 20-25 minute.

Intre timp  scoatem bucatiele de carne din marinata, le stergem cu un prosop absorbant si le prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai folosim lingura), tragem dupa foc si lasam sa se „odihneasca” timp de 10 minute apoi putem servi .

Servim cald , asezonat cu marar verde si o garnitura de cartofi natur.

 

Mai multe retete gasiti pe Cooking with my soul.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: ianuarie 30, 2023