Ultimele

Cum se prepara cea mai buna si sanatoasa saorma de casa

Retetele tale » Cum se prepara cea mai buna si sanatoasa saorma de casa
saorma de casa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - shawarma-4029889_1920

Dragi prieteni, saorma este unul dintre cele mai iubite feluri de mancare ale romanilor. Ea a castigat mult teren in menu-urile romanesti si se bucura de un succes enorm, atat ca varianta pentru pranz, cat si pentru cina. Astazi va ofer cea mai buna si reusita reteta de saorma de casa, in varianta ei cea mai sanatoasa, care poate fi consumata fara probleme inclusiv de catre copii, fiindca stiti ce puneti in ea, chiar cu mana dumneavoastra.

 

Iata de ce aveti nevoie ca s-o preparati (eu o sa va dau ingredientele in forma finala, de ex: carne de pui la cuptor sau gratar.

Iar asta inseamna ca trebuie sa pregatiti carnea inainte sa va apucati de preparat saorma): asadar: un castron de cartofi prajiti (puteti opta la cei pe folie, in cuptor, in varianta gospodinei corporatiste, pentru ca sunt mai sanatosi si, astfel, evitam prajeala), un pui la cuptor, patrunjel proaspat tocat, mujdei de usturoi facut cu iaurt grecesc (usturoi pisat, ulei de malsine, sare si iaurt grecesc), cateva felii de rosii sau rosii cherry de preferinta tocate marunt, ca pentru bruschette, castraveciori murati, putina maioneza de casa, o mana de varza tocata fideluta, rondele de ceapa rosie, ketchup, de preferinta facut in casa din suc de rosii mai gros, sare, zahar si alte condimente naturale, dupa preferinta, si un pachet sau doua pachete de lipii arabesti (in functie de cati oameni aveti la masa), gata cumparate din magazinele de specialitate si ulei de masline extravirgin.

 

Incalziti lipiile pe o plita, pusa deasupra ochiului de aragaz – nu mult, atat cat sa se incalzeasca un pic. Apoi asezati in primul rand carnea, in cantitatea dorita, apoi puteti continua cu celelalte ingrediente in orice combinatie preferati si va place, pana umpleti dupa gust lipia.  La sfarsit, puteti picura cativa stropi de ulei de masline extravirgin, pentru un plus de savoare. Atentie mare la impachetat, indoiti o latura a lipiei, apoi celelalte doua perpendiculare si rulati bine.  Daca o mancati in casa, nu e nevoie s-o prindeti cu nici un fel de hartie, ci s-o mancati doar deasupra unei farfurii.

 

In cazul in care nu aveti toate ingredientele, varza poate fi inlocuita si cu salata verde, lipia cu chifle si pentru un gust mai puternic, puteti rade si branza telemea.

 

Merge de minune cu o bere rece, daca sunteti adulti. Pentru copii, puteti opta pentru un iaurt de baut sanatos.

 

Spor la gatit si pofte nebanuite va doresc!

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Paul Istoan de la Pixabay

Data articol: noiembrie 9, 2020