Placinta ciobanului

14 martie 2014,

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Placinta ciobanului. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente
un piept dezosat de pui (sau in reteta originala 500 g carne de berbec), 100 g amestec de legume congelate, cca 1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cepe rosii de apa, un ardei verde, un ardei rosu, un morcov, un pastarnac, o bucata telina, 4-5 catei de usturoi, marar si patrunjel verde, un strop de ulei de masline, ierburi aromatice de la Provence, piper, sare, 2 linguri de sos Worcester, 2 galbenusuri, 500 g cartofi, 50 g margarina, 50 ml lapte, 150 g parmezan sau cascaval ras prin razatoarea mica.

 
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se spala, se zvanta si se taie fasii subtiri, ciupercile se curata de pielita, se spala, se scurg si apoi se feliaza, ceapa curatata, se spala si apoi se taie julien, ardeiul si usturoiul se feliaza, morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea mica, mararul si patrunjelul se toaca fin.
2. Se incinge intr-o tigaie un strop de ulei apoi se prajesc putin fasiile de piept.Se scot pe o farfurie apoi in uleiul ramas se calesc legumeleproaspete si congelate,peste care se adauga doua linguri de sos Worcester,fara ciuperci,acestea adaugandu-se la sfarsit,cand se calesc si se inmoaie bine legumele.Se sareaza,se condimenteaza cu ierburi aromatice de la Provence, cu un praf de piper (eu am ales piperul cu aroma de lamaie), se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade sucul lasat, apoi se adauga si pieptul rumenit, se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.
3. Se curata cartofii si se taie cubulete mici care se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu margarina, galbenusurile si laptele amestecand bine, pana obtinem un piure fin care se amesteca cu jumatate din cantitea de parmezan (cascaval).
4. Se toarna amestecul de legume si piept de pui, intr-o tavita, se intinde intr-un strat uniform, apoi se intinde un strat de piure si se presara deasupra, restul de parmezan sau cascaval. Se da la cuptor cca. 15 minute pana capata o crusta aurie. Se portioneaza dupa ce s-a racorit putin.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax