Ciorba de burta

12 iulie 2018,
Ciorba de burta

Mod de preparare Ciorba de burta

Mai intai punem rasolul de porc la fiert in apa cu putina sare. Cand aproape a fiert adaugam legumele intregi apoi cand carnea a fiert suficient
o scoatem, o lasam putin la racit dupa care dezosam carnea si o taiem bucatele mici. In oala in care a fiert rasolul adaugam si burta de vita pe care o lasam sa fiarba inca 30-40 minute.
Procedam la fel ca si cu rasolul. Scoatem din zeama burta si o taiem fasiute. O adaugam bucatelelor de carne din rasolul de porc.
Zeama se strecoara (legumele se arunca), si se adauga peste carne, completam cu apa. Adaugam otetul si lasam sa mai dea cateva clocote.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si calim un morcov ras. Dupa cateva minute adaugam un polonic fierbinte de zeama si lasam sa mai fiarba putin.
Strecuram compozitia in oala cu ciorba, in acest fel obtinem o culoare frumoasa de la morcov.
Usturoiul il zdrobim bine dupa care procedam ca si cu morcovul. Il oparim cu zeama si-l strecuram apoi in oala.

Galbenusurile le amestecam bine cu smantana dupa care cu un polonic adaugam incetisor zeama din oala, amestecand continuu. Dupa ce am pus vreo trei-patru polonice, rasturnam compozitia cu galbenus in oala cu ciorba.
Amestecam bine, potrivim de sare, iar pentru decor adaugam gogosarii in otet taiati fasiute.

Servim cu ardei iute si cu multa pofta!

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita