Tort cu sarlota si fructe

01 martie 2017,

Mod de preparare

1. Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile zdrobite, zaharul vanilat si faina. Se toarna aluatul intr-o forma de tort si se da la copt circa 30 minute la foc potrivit. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie in 3 discuri, egale ca grosime.
2. Pentru sirop se fierbe apa in cateva clocote cu zaharul si la urma se adauga esenta. Se lasa la racit.
3. Se prepara sarlota alba amestecand bine smantana cu zaharul, branza dulce si zaharul vanilat. Se adauga in fir subtire gelatina topita la bain marin, dupa instructiunile de pe plic. La fel se prepara si sarlota din ciocolata, dar amestecand ingredientele aferente.
4. Se monteaza tortul in forma in care am copt blatul. Se asaza primul disc de blat, usor insiropat, marginea formei se tapeteaza cu rondele subtiri de kiwi, se toarna cu grija sarlota alba oprind cateva linguri pentru decor, apoi se vine cu al 2-lea disc de blat si el usor insiropat, se toarna deasupra sarlota de ciocolata, oprind si din ea cam un sfert din cantitate si se acopera cu al 3-lea disc insiropat. Deasupra se toarna restul de sarlote, cea alba si cea de ciocolata si se decoreaza dupa preferinta cu felii subtiri de portocala, mandarine si felii de kiwi. Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se portioneaza in felii subtiri.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita