Terina de clatite

17 octombrie 2021,
Terina de clatite

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Terina de clatite.

 

 

Ingrediente Terina de clatite

Clatite
250 g faina
3 oua
2 cani lapte
50 ml ulei
3 linguri zahar
1 zahar vanilat
1 praf de sare
Crema
600 ml lapte
200 g unt
6 galbenusuri
100 g zahar
1 plic gelatina
1 esenta de rom
2 linguri amidon
visine
Decor
50 g ciocolata
1 lingurita unt
visine

 

Mod de preparare Terina de clatite


Clatite: intr-un bol adaugam ouale, laptele, ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de rom.
Amestecam pana ce aluatul devine fin si omogen,dam la frigider 30 min
Intr-o tigaie unsa cu ulei aduagam cate 1/2 polonic si frigem clatitele pe ambele parti.
Crema: intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul si amidonul, adaugam treptat laptele fierbinte dupa care punem pe foc sa se ingroasa ca o budinca amestecand continuu. Stingem focul, adaugam untul si esenta amestecam pana ce se topeste, adaugam gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.
Acoperim crema cu folie si lasam sa se raceasca.
Ansamblare: tapetam o tava de chec cu folie alimentara, dupa care tapetam tava cu clatite, trecand peste margini.
Adaugam un strat de crema – ungem o clatita cu crema adaugam visine si o indoim in 2, adaugam in tava peste crema, deasupra crema si repetam pana umplem tava.
Se acopera cu clatite si se da la frigider cateva ore.
Se rastoarna pe un platou se decoreaza cu ciocolata topita si cu visine.

Inceraca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita