Ultimele

Tarta insiropata cu portocale si mac

Retetele tale » Tarta insiropata cu portocale si mac
Tarta insiropata cu portocale si mac

La desert va propunem o tarta deosebita care combina gustul dulce al portocalelor cu cel aromat al macului. Pofta buna!

Ingrediente Tarta insiropata cu portocale si mac

pentru tarta:

3 oua
300 gr faina
200 gr zahar pudra
200 gr unt
200 ml lapte
150 ml suc natural de portocala
50 gr mac
1 plic praf copt

pentru sirop:

300 ml suc natural de portocale
200 gr zahar
1 plic finesse de portocale
coaja de la doua portocale

Mod de preparare Tarta insiropata cu portocale si mac

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
Incorporam, rand pe rand ouale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Adaugam apoi pe rand macul, laptele si sucul de portocale. Turnam compozitia intr-o forma (diametru forma 28 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc mediu circa 30 de minute pana devine rumena.O lasam deoparte sa se racoreasca putin.
Cat tarta sta in cuptor in cuptor noi preparam siropul astfel: Punem sucul de portocale intr-o craticioara. Coaja celor doua portocale o taiem cat mai subtire si cat mai posibil fara partea alba. Eu am curatat-o cu un cutit de legume.
O taiem fasii si o adaugam peste sucul de portocale. Adaugam zaharul si pliculetul finesse de portocale si dati in cateva clocote pana rezulta un sirop gros. Daca doriti puteti adauga la fiert si un baton de scortisoara.
Dupa ce s-a racorit siropul il turnam peste tarta si lasam sa il absoarba.
Dam la frigider si cand s-a racit complet taiem felii si servim.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 24, 2023