Ultimele

Rulada vanilata cu crema de branza

Retetele tale » Rulada vanilata cu crema de branza
Rulada vanilata cu crema de branza

Kmy50rynn a trimis o reteta delicioasa de Rulada vanilata cu crema de branza.

Ingrediente Rulada vanilata cu crema de branza

pentru blatul de vanilie ( 2 blaturi de 40x30cm)
9 oua
125 g unt
200 ml lapte
2 linguri esenta de vanilie
9 linguri faina tip 000

Mod de preparare Rulada vanilata cu crema de branza

Separam albusurile si se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul in ploaie si se bate energic pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se lichefiaza cu o lingura de lemn. In ele se adauga untul topit si racit si se freaca intocmai ca o maioneza.Laptele se amesteca impreuna cu esenta de vanilie. Adaugam intercalat faina pana incepe sa se ingroase. Punem galbenusurile si restul de faina. In pasta obtinuta incorporam cu grija bezeaua. Se coc doua foi in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se lasa la racit pe un gratar cu tot cu hartie. Aceasta se deslipeste mai bine cand sunt reci.
Crema: 300 g crema de branza, 300 g frisca lichida. Frisca se bate bine iar crema de branza se omogenizeaza. Se adauga frisca peste branza si se mixeaza pana devine spumoasa. Impartim compozitia in doua si ungem cu ea blaturile. Peste crema de branza adaugati cateva linguri generoase de orice gem preferati, in cazul meu de visine. Rulati strans si pastrati la rece o ora.
Se orneaza cu frisca batuta/ ciocolata sau zahar vanilat.
Pe acestea eu le-am ornat cu 200 ml frisca si cateva visine trecute prin zahar. DE acesmenea pentru un strop de culoare am folosit cateva frunze de menta proaspata.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: decembrie 8, 2023