Rulada fina cu branza si zmeura

08 martie 2013,

Anisoara67 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii” .

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

Ingrediente
blat rulada: 5 oua, 5 linguri de faina,5 linguri de zahar, 75 g margarina, esenta vanilie, un praf de sare
umplutura: 250 g crema fina de branza de vaci, 100 g zahar pudra, zahar pudra, 100 g zmeura proaspata
ornare: 200 ml frisca lichida, 50 g zmeura proaspata

 
Mod de preparare
1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul. Se incorporeaza si galbenusurile frecate cu margarina aflata la temperatura camerei, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si se da la copt pentru cca.20 minute la foc potrivit.
Se desprinde blatul copt de pe hartie si se lasa sa se raceasca un pic apoi il intoarcem invers(partea de jos in sus), tot pe harti de copt
Se mixeaza crema de branza cu zaharul apoi adaugam jumatatate din zmeura. Aceasta umplutura o intindem pe blatul intors, presaram deasupra zmeura apoi ajutandu-ne de hartia de copt, rulam usor si dam rulada la rece, cel putin 2 ore, dupa care se scoate si se decoreaza cu frisca si zmeura proaspata. Se serveste feliata.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita