Rulada cu faina de orez. Un desert de care te vei indragosti

06 aprilie 2021,
Rulada cu faina de orez

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Rulada cu faina de orez.

 

 

Ingrediente Rulada cu faina de orez


Pentru rulada: 5 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri faina de orez, 2 linguri amidon de porumb, 50 ml ulei, un praf de sare, coaja rasa de lamaie
Crema: 200 ml apa, 5 linguri de zahar, 3 linguri de gris, sucul si coaja de la o jumatate de lamaie, 100 g unt sau margarina
Decor: Zahar pudra si coaja proaspata rasa de lamaie

 


Mod de preparare Rulada cu faina de orez


1. Se prepara aluatul mixand bine albususrile cu un praf de sare si zahar, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.
2. Se prepara crema fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie, cca 8 minute, apoi dam de pe foc si cate putin, incorporam untul sau margarina si la urma sucul de lamaie.
3. Se intoarce blatul pe hartia de copt apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie. Dam la rece o ora inainte de a felia rulada. Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspat rasa de lamaie.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita