Retete de Revelion: Tort padurea neagra

29 decembrie 2019,
Tort padurea neagra

 

Mod de preparare Tort padurea neagra

Crema
Punem la inmuiat in putina apa gelatina si mixam foarte bine frisca adaugam gelatina incalzita (pana cand se dizolva granulele).
Jeleul
Amestecam zeama de la compot cu cele 200 g de zahar si amidon. Apoi punem pe foc compozitia pana cand se ingroasa si la final punem putin colorant rosu. Lasam jeleul sa se raceasca complet pana cand il folosim la umplut blaturile.
In forma in care am copt blaturile punem o folie, apoi punem un blat, insiropam blatul si il ungem cu un strat de jeleu. Peste jeleu punem din loc in loc ciresele din dulceata. Acoperim cu jumatate din cantitatea de frisca si apoi cu al doilea blat.
Insiropam iar, ungem cu restul de jeleu si acoperim cu cirese. Punem restul de frisca si adaugam blatul nr 3. Acoperim forma cu folie si dam la rece pentru cca 2 ore.
Dupa ce crema s-a inchegat scoatem tortul pe un platou si apoi il decoram cu frisca batuta spuma si cu cirese confiate .

Imagine de Tabea7 de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita