Prajitura cu mere si crema de zahar ars

03 februarie 2022,
Prajitura cu mere si crema de zahar ars

Iata o noua reteta trimisa de Miclescu Mirela: Prajitura cu mere si crema de zahar ars.

 

 

Ingrediente Prajitura cu mere si crema de zahar ars

 

2 kg mere
1/2 praf de copt
12 buc. oua
700 ml lapte
4 lingura ulei
800 gr zahar
7-8 lingura faina
200 ml frisca lichida
1 pc de unt
200 gr gem
1 cutie dulce de leche
1 buc. gutuie.piersica,strugure ,pere
1 plic tort jelee rosu

 

Mod de preparare Prajitura cu mere si crema de zahar ars


Pregatim tava, curatam merele de coaja. Ungem tava cu unt din belsug, presaram zahar apoi punem merele curajate si cu scobitura de la samburi in sus. In fiecare mar punem cate o lingurita de gem. Dam tava la cuptor pana pregatin crema de zahar ars. Din 500 g de zahar, 700 ml lapte si 6 oua.
Amestecam ouale cu laptele si apoi le adaugam peste zaharul ars intr-o cratita. Dupa ce zaharul s-a topit turnam compozitia peste merele din cuptor apoi punem tava la copt iar.
Pana cand se coace crema de zahar ars pregatim blatul din 6 oua, 100 g zahar, 6 linguri de faina si jumatate de plic de praf de copt. Turman peste crema de zahar ars blatul si dam iar tava la copt ptr cca 25 de minute. Dupa ce scoatem tava o rasturnam pe o tava si o lasam sa se insiropeze blatul de la crema de zahar ars. Pentru decor caramelizam 100 g zahar si dulcele de leche apoi fructele taiate felii le punem sa se soteze in acel sirop. Ornam prajitura cu delicioasele fructe si frisca pe margine. Pregatim plicul jeleu pentru tort si il turnam la final peste fructe. Este o prajitura migaloasa dar foarte foarte buna. Merge la fel de bine si acoperita total de frisca, fara fructe .

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita