Nadia Chiric a trimis o alta reteta delicioasa: Prajitura cu crema caramel si banane.
Ingrediente Prajitura cu crema caramel si banane
200 g zahar
250 ml lapte
4 linguri faina
sucul de la 1/2 lamaie
piscoturi sampanie
banane
suc de lamaie pentru insiropat
Mod de preparare Prajitura cu crema caramel si banane
Intr-o tigaie antiaderenta se pune zaharul la topit pe foc, mestecand din cand in cand pentru a se forma caramelul. Cand incepe sa capete culoare maronie si zaharul se dizolva se pune sucul de la lamaie si se amesteca continu 1-2 min dupa care punem 200 ml de lapte si lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul caramel. Cele 4 linguri de faina se amesteca cu 50 ml de lapte si se toarna peste caramel cand s-a dizolvat tot zaharul. Se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase si face bulbuci de aer si-l lasati sa se raceasca.
Intr-o forma de silicon am pus un rand de piscoturi pe care le-am insiropat cu suc de lamaie peste care am pus crema caramel, felii de banana si am repetat operatiunea. Am dat forma la frigider 2 ore dupa care am rasturnat-o pe o farfurie si am ornat-o cu felii de banana si fulgi de ciocolata alba.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video