Ultimele

Branzoaice trandafir

Retetele tale » Branzoaice trandafir
branzoiace trandafiri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - apple-pie-3063494_1920

Iata un desert deosebit. Putin pretentios la preparare, dar merita tot efortul: Branzoaice trandafir.

 

Ingrediente Branzoaice trandafir

Aluat Branzoaice trandafir

500 gr faina 000
3 oua
100 gr zahar
25 gr drojdie
½ lgt sare
50 ml ulei
250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)
razatura de lamaie
un ou pentru uns

Umplutura Branzoaice trandafir

600 gr branza
2 oua (eu am folosit de curca)
200 gr de zahar (sau dupa gust)
zahar vanilat bourbon
razatura de lamaie
sare

 

Mod de preparare Branzoaice trandafir

Din 100 gr de faina, drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut. Dupa ce a crescut adaugam restul de faina, ouale batute cu zaharul si razatura de lamaie.

Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin. Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura de branza astfel: branza se amesteca bine cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, razatura de lamaie si sarea. Daca cumva consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.

Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri. Se cresteaza ca in imaginile de mai jos, se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul.

Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Daca doriti, le puteti pudra cu zahar pudra vanilat.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: mai 14, 2021