Panna cotta

21 ianuarie 2020,
Panna cotta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - panna-cotta-181669_1920

Un desert delicios si racoritor: panna cotta.

Ingrediente Panna cotta

500 ml smantana dulce, 500 ml lapte, 200 gr zahar pudra, 30 gr gelatina (3 pachetele), 2 plicuri vanilie (sau 1 baton vanilie), topping de ciocolata

Mod de preparare Panna cotta

Punem gelatina intr-un vas, sa se umfle cateva minute apoi o amestecam cu smantana pe foc mic; nu trebuie sa fiarba, deci mare atentie! Zaharul se adauga in lapte se amesteca energic pana se dizolva; nu trebuie sa fiarba doar sa se incalzeasca bine, amestecam apoi laptele indulcit si vanilat cu smantana se portioneaza in forme sau punem totul intr-o singura forma se da la rece, sa se intareasca compozitia se rastoarna pe farfurie si decoram cu topping de ciocolata.

Sfat: se poate decora cu oricare alt topping sau un sirop natural din fructe (capsuni, mure, coacaze) alaturi de fructe in stare proaspata!

Sfat: Daca nu ai forme poti folosi pahare de unica folosinta!

Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax