Negrese pufoase

29 iunie 2020,
Negrese pufoase - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - bakery-820812_1920

Desertul copilariei multora dintre noi: Negrese pufoase.

 

Ingrediente Negrese pufoase

blat
– 400g zahar
– 150 g unt
– 150 ml lapte
– 4 linguri cacao
– 300g faina
– 4 oua
– 70g nuca macinata
– 1 plic zahar vanilat
– ½ praf de copt
– 1 esenta de lamaie
– ulei (pentru uns tava)

 

Ingrediente glazura
– 200 g ciocolata
– 100 ml frisca lichida
– 30 g unt

 

Mod de preparare Negrese pufoase

 

glazura

Se topeste ciocolata in 100 ml de frisca lichida si se adaugă si untul.

Se amesteca bine pana se obtine o crema subtire.

Se lasa sa se raceasca.

 

Mod de preparare blat

Cele 4 linguri de cacao impreuna cu laptele si zaharul se pun intr-o oala si se fierb, amestecand continuu, pana se obtine o consistenta cremoasa care se lasa apoi la racit. Untul tinut la temperatura camerei se amesteca cu crema de cacao obtinuta. In aceasta se mai adauga cate un galbenus, apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se unge o tava cu ulei, se tapetează cu faina, apoi se toarna compozitia care se lasa la cuptor pentru aproximativ 30 – 35 de minute. Cand scoatem prajitura din cuptor, o taiem in forma dorita si apoi turnam peste ea glazura.

 

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Imagine de ron24537 de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita