Ultimele

Macarons

Retetele tale » Macarons » Pagina 2

Mod de preparare
In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Eu am folosit o faina de migdale bio de la Plafar, care m-a costat 16 lei/150 g. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita.
Separat se bat albusurile,se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata.
Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons.
Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade.
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt.
Dupa ce s-au racit se umplu cu crema dupa preferinta.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: octombrie 2, 2017