Gogosi umplute cu ciocolata

12 noiembrie 2017,

Iata o reteta foarte simpla de Gogosi umplute cu ciocolata. Kamkrys75 este autoarea acestor minunatii.

 

 

Ingrediente

1 cana de lapte (250 ml)
3 cani faina (folositi aceeasi cana cu care ati pus laptele)
1/2 lingurita sare
1 lingura drojdie uscata
4 linguri zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
esenta de rom
1 ou
2-3 linguri ulei

 

 

Mod de preparare

1. Puneti laptele la foc, adaugati sarea , zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2. Trageti dupa foc si adaugati untul. Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3. Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 ligurita de faina si 3 linguri de lapte.
4. Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5. Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6. Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7. Le prajiti in ulei incins.
8. Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9. Dupa ce le-ati prajit le umpleti cu ciocolata, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita