Ultimele

Eclere

Retetele tale » Eclere

La desert va recomandam o reteta foarte usoara de eclere. Pofta buna!

 

Ingrediente Eclere

-500ml apa

-1 pachet de unt (250g)

– 400g faina

-8 oua

-1 lingura de zahar

-un praf de sare

 

 

Mod de preparare Eclere

Se pune apa la foc cu sarea, zaharul si untul taiat cuburi. Cand fierbe, se adauga toata faina odata. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Cand s-a racit putin se adauga ouale,treptat, unul cate unul. Iese o coca molicica.

Se pune coca in srit si se fac baghetute in tava pe foaie de copt.

Se coc aproximativ 15-20minute la foc mic pana se usuca.

Dupa ce se racesc bine se umplu dupa preferinta cu frisca batuta sau cu diferite creme sau budinci. Se glazureaza pe deasupra cu ciocolata topita sau cu glazura acrisoara de lamaie si zahar pudra.

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: mai 3, 2018