Ultimele

Cornuri bicolore cu rahat

Retetele tale » Cornuri bicolore cu rahat
Cornuri bicolore cu rahat

Iata un desert delicios: Cornuri bicolore cu rahat.

 

 

Ingrediente Cornuri bicolore cu rahat

1 kg faina
50 g drojdie
175 g unt
2 oua
1 cana lapte caldut
1 ceasca cu zahar
1 lingurita sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie
si
2 linguri cacao + 1 lingura unt topit
400 g rahat
2 oua, pentru uns cornurile

 

Mod de preparare Cornuri bicolore cu rahat


Facem  maiaua din drojdie amestecata cu 2 linguri zahar, 2 linguri lapte cald si putina faina. Dupa ce a crescut framantam un aluat din ingredientele date, mai putin untul topit, pe care il vom adauga la sfarsit, cate putin.
Impartim aluatul in 2 parti si amestecam una din ele cu cele 2 linguri cu cacao si 1 lingura cu unt topit.
Intindem foi, din care taiem cercuri; suprapunem o foaie cu cacao si una simpla; taiem in 8 triunghiuri, asezam la baza putin rahat si rulam.
Asezam rulourile in tava, lasam la crescut, ungem cu ou batut si apoi dam la cuptor.
Cand sunt gata mai ungem odata pentru luciu si sa ramana pufoase!

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de fullchiara de la Pixabay

Data articol: iulie 16, 2021