Ultimele

Burlanase cu crema fina de oua

Mod de preparare
1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic.
Impartim aluatul in doua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.
2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.
Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar.
In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: septembrie 14, 2017