Ultimele

Burlanase cu crema fina de oua

Retetele tale » Burlanase cu crema fina de oua

Anisoara67 a trimis o alta reteta delicioasa: Burlanase cu crema fina de oua.

Ingrediente Burlanase cu crema fina de oua

pentru rulouri: 2 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 8 linguri de lapte, esenta vanilie, o lingurita varf amoniac stins cu o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare, cca. 500 g faina (ca pentru cornulete)
crema: 3 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, o lingura amidon de porumb, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare.

Mod de preparare Burlanase cu crema fina de oua

1.Se freaca ouale cu zaharul si uleiul, cu un praf de sare ,se adauga treptat si laptele, esenta si amoniacul stins apoi se incorporeaza faina cat sa obtinem un aluat elasic.
Impartim aluatul in doua apoi intindem foi subtiri din care taiem fasii cu latimea de 1 cm si lungimea de cca.12 cm(in functie de forme) care apoi se infasoara pe formele speciale,se aseaza in tava si se dau la copt cca.15 min., la foc potrivit. Se scot de pe forma cat sunt calde.
2.Crema se prepara din 3 galbenusuri frecate cu 200 g zahar si 250 ml lapte caldut.
Din albusuri se prepara o bezea cu restul de zahar.
In laptele ramas diluam lingura de amidon de porumb apoi turnam in crema de galbenusuri si asezam craticioara pe baie de abur (la bain marie) amestecand continuu cu telul pana se ingroasa apoi incorporam si bezeaua, amestecand usor pana la incorporarea ei in crema. Crema obtiunuta este aerata si se pune in pos apoi se umple fiecare rulou. Se pot pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!

Data articol: septembrie 14, 2017