Ultimele

Briose bicolore

Retetele tale » Briose bicolore
Briose bicolore

Carmenica a trimis o alta reteta delicioasa: Briose bicolore

 
 
 

Ingrediente Briose bicolore


2 oua
100 g faina
100 g zahar
50 ml ulei
50 g iaurt
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata lapte
2 linguri cacao
1 plic praf copt
1 plic zahar vanilat
coaja de portocala.

 

 

Mod de preparare Briose bicolore


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala, apoi se incorporeaza totul peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in doua parti. 1/2 din compozitie se amesteca bine cu cacao.
Formele pentru briose se ung cu ulei.
In doua pungulite se pun ambele compozitii: una alba si una cu cacao.
Cu ajutorul ambelor maini, se pun simultan in fiecare forma de briosa si se coc cam 10 min.
Se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra brioselor, dupa ce s-au copt si s-au racit: ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei, iar ciocolata alba pe partea cu cacao.

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: iunie 28, 2022