Recomandări și timp liber

Doneaza orice: timp, bani, frigiderul, cartile cu povesti!

Foto Doneaza ORICE

Programul educational Ajungem Mari al Asociatiei Lindenfeld lanseaza o noua campanie de sarbatori, prin care oamenii cu suflet mare pot sa ajute copiii din centre de plasament sau familii foarte sarace, in functie de posibilitatile lor. Ei pot dona, pe langa bani, haine, jucarii, carti, materiale educationale, electronice si electrocasnice sau chiar timpul lor, ca voluntari in organizarea campaniei de donatii.

„Vrem sa le dam tuturor posibilitatea sa se implice, pentru ca orice ajutor e binevenit: bani, timp, imbracaminte, alimente, detergent sau alte lucruri utile in casa. Tocmai aceste familii cu lipsuri foarte mari se vor gasi in situatia de a-si abandona copiii si atunci hai sa prevenim impreuna acest lucru, fiecare cu un mic ajutor!”, ne indeamna Iarina Stefanescu, cea care a initiat programul Ajungem Mari pentru copii din centre de plasament si medii defavorizate.

 

Afis concert caritabil - Be a Santa, not a Grinch[1]

 

Fii erou pentru familii nevoiase!

In perioada 1-18 decembrie, oamenii de bine sunt invitati sa sprijine prin donatii sau prin bunuri utilizate, dar functionale, dezvoltarea copiilor intr-un mediu potrivit, pentru a preveni abandonul si a incuraja continuarea studiilor. Campania de donatii se concentreaza pe familii cu grad ridicat de risc, deseori cu parinti analfabeti care se integreaza greu pe piata muncii. Beneficiarii acestei campanii vor fi 50 de familii din Alexandria, jud. Teleorman si familii din sectorul 6.

Pe 8 decembrie in club Mojo va avea loc evenimentul caritabil „Be a Santa, not a Grinch”[2], pentru ajutorarea familiilor nevoiase din Alexandria, in parteneriat cu Umbrella Communication. Va concerta formatia de cover-uri Easy Jet, alaturi de invitati speciali, iar trupa de teatru Acting in English Academy va juca o sceneta de Craciun. Pretul biletului este de 15 lei.

 

 

Fii erou pentru copiii institutionalizati!

Programul educational Ajungem Mari continua campania pentru finantarea proiectului de voluntariat „Da-ti pasiunea mai departe”, prin care sprijina, cu ajutorul a 150 de voluntari, educatia a 300 de copiii institutionalizati din sectoarele 1, 2, 3 si 6. Voluntarii merg saptamanal in centre de plasament si sustin ateliere interactive care le imbunatatesc copiilor performantele scolare si le dezolta creativitatea. Se pot face donatii pe platforma online Bursa Binelui[3] – .

Pe 13 decembrie voluntarii liceeni organizeaza o petrecere caritabila pentru tineri si adolescenti, la Atelierul de Productie. „Blacklight Party”[4] va fi o petrecere fosforescenta, cu ultraviolete si DJ-i indragiti de tineri. Biletul costa 20 de lei sau 15 lei si o jucarie, iar banii colectati vor fi folositi pentru materiale educationale care sa faca lectiile mai atractive pentru copii.

Asadar, membrii Ajungem Mari va asteapta sa aduceti sarbatoarea Craciunului in familiile nevoiase si centrele de plasament prin donatii online, donatii de bunuri, prin participarea ca voluntari la sortarea obiectelor donate sau prin participarea la cele doua evenimente caritabile, pe 8 decembrie in Club Mojo si pe 13 decembrie la Atelierul de Productie. Cei care doresc sa se implice sunt rugati sa completeze un formular online, pentru a fi directionati catre punctul potrivit de colectare[5].

Firmele se pot implica prin directionarea a 20% din impozitul pe profit catre asociatie, conform art. 21 din Codul Fiscal, printr-un simplu contract de sponsorizare – detalii pe site, aici[6]. Cei care vor sa se alature pot afla mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro[7], sau pot contacta echipa Ajungem Mari la office@ajungemmari.ro[8] sau 0753192263.

Endnotes:
  1. [Image]: http://sfatulparintilor.ro/wp-content/uploads/2014/12/Afis-concert-caritabil-Be-a-Santa-not-a-Grinch.jpg
  2. „Be a Santa, not a Grinch”: https://www.facebook.com/events/745747418813732/
  3. Bursa Binelui: http://bit.ly/1z4vW62
  4. „Blacklight Party”: https://www.facebook.com/events/301814413360498/
  5. punctul potrivit de colectare: http://bit.ly/1vnVNac
  6. aici: http://bit.ly/1FM8Pl3
  7. www.ajungemmari.ro: http://www.ajungemmari.ro
  8. office@ajungemmari.ro: mailto:office@ajungemmari.ro
 

Vizualizări: 819
 

Cuvinte cheie: , ,