Shop
Ultimele 100 de articole

Mama Calda & Prudenta – Fara griji & Pioniera

Esti stapana unei case zgomotoase, iti plac familiile mari, iti place sa ii aduni pe toti in jurul mesei si sa gatesti pentru ei.

Crezi ca o familie fara copii e ca o primavara fara flori, trebuie sa existe intotdeauna un copil în casă, pentru că „aduce bucurie”.

Îti vezi copilul ca avand o nevoie permanenta de îngrijire si afectiune. Vrei sa iti protejezi puiul cat mai mult si daca ai putea l-ai feri de toate pericolele si riscurile.

Vrei să fii o mamă bună si mereu aproape de copii ei. Esti devotată in asa masura incat mereu te sacrifici, dar acest lucru nu te supara, ci te împlineste.

! Dar fii atenta sa nu exagerezi cu grija si sa iti sufoci copilul. El are mare nevoie de libertate pentru a cunoaste lumea din jurul lui pe cont propriu.

 

Te bucuri de fiecara etapa a cresterii copilului tau, ii observi îndeaproape evolutia si dezvoltarea, îl incurajezi sa aiba o personalitate veselă, sa fie sociabil si te preocupi mereu ca acesta să fie fericit.

Iti place sa fii parte din lumea lui, jocurile sale, vrei ca el sa fie lipsit de constrangeri, sa piardă nici o experienta folositoare si sa fie autonom.

Tu crezi ca un copil trebuie sa se dezvolte liber, în ritmul său si în armonie cu mediul în care trăieste.

Desi esti mama, nu renunti la propria independentă, îti trăiesti maternitatea fără constrangeri si iti dorești ca el sa devina o persoana autonoma.

! Trebuie sa ai grija sa nu ii dai prea multa libertate si astfel copilul tau sa devina un rasfatat si sa nu tina cont de reguli.

Afla si tu ce fel de mama esti

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu